Hur man fixar ett handtag till en kökskran som inte lossnar längre


Hur man fixar ett handtag till en kökskran som inte lossnar längre

.

Om du någonsin har försökt stänga av en Nivito bara för att upptäcka att den inte kommer att lossna längre, kan det vara ett frustrerande problem. Lyckligtvis finns det flera sätt att lösa detta problem, varav de flesta kräver rätt verktyg och mekanisk kunskap. Lyckligtvis kan de flesta enkelt fixas, och du kan återgå till att använda din kran på nolltid. Fortsätt läsa för några användbara råd!

Slå på vattnet

Det första du ska göra är att slå på vattenventilerna. Se till att du slår på vattnet. Du kan behöva sitta i en obekväm ställning för att göra detta. Om du har en stram budget kan du prova följande metod. Nästa steg är att skruva loss muttrarna. När du drar åt dem måste du ha en ficklampa i närheten. Kom ihåg att använda en cirkulär rörelse för att förhindra att kranen lossnar.

Rengör avledaren

Om problemet orsakas av en smutsig avledare måste du byta ut den. Detta kommer att återställa kranens funktionalitet och säkerställa att den förblir ren. Om du inte känner dig säker på dina DIY-färdigheter, överväg att be om hjälp från en professionell. Du kan upptäcka att problemet beror på rost. I det här fallet måste du rengöra avledaren genom att ta bort all ansamlad smuts.

När du har rensat ut monteringshålet måste du ta bort patronen. Patronskaftet fäster handtaget på kranen. När handtaget slits kan det lossna och lossna. Sedan kan du vicka tillbaka den på stammen. Om det fortfarande inte fungerar, måste du använda en antiseize-förening. Om problemet kvarstår kan du kontakta tillverkaren av kranen för att få hjälp.

Innan du börjar byta ut patronen måste du stänga av vattnet till kranen. Avstängningsventilerna är placerade under diskbänken. För att stänga av vattentillförseln, vrid ventilerna medurs. Du kan också märka en läcka när du stänger av kranens handtag. Om detta händer, kontrollera om det finns en dold ställskruv under skyddsringen. Om du hittar en, lossa den ett kvarts varv.

Tryck på skruvmejseln

Alternativt kan du använda en kranavdragare för att ta bort handtaget. Den fungerar precis som en korkskruv och lyfter handtaget från skaftet. Se till att trycka ned skruvmejselhuvudet medan du tar bort kranens handtag. Efter att ha tagit bort skaftet kan du använda en skruvavdragare eller en borr för att skruva loss det avskalade huvudet. Var försiktig så att du inte sträcker ut kranen för mycket, eftersom du kan buckla den.

Användning av en speciell skiftnyckel

Om handtaget är avskalat eller sprucket kan du behöva byta ut det, och detta kräver användning av en speciell skiftnyckel. Om du inte kan ta bort handtaget kan du behöva byta ut kranen helt. Om handtaget inte lossnar måste du stänga av vattentillförseln till diskbänken innan du fortsätter. Om du inte vet hur du gör detta, titta på videon nedan för att lära dig hur du gör det.

164 Views

Comments